Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Liverpool finalizuje transfer następcy Juergena Kloppa

Liverpool finalizuje transfer następcy Juergena Kloppa

Polecamy

Brutalny ranking tiktokera: najbrzydsze dworce w Polsce. Naprawdę jest aż tak źle?

Brutalny ranking tiktokera: najbrzydsze dworce w Polsce. Naprawdę jest aż tak źle?

Potrącenie na pasach w Świeciu. Nastolatek trafił do szpitala

Potrącenie na pasach w Świeciu. Nastolatek trafił do szpitala

Lista najlepszych gier wszech czasów. W rankingu jeden tytuł z Polski!

Lista najlepszych gier wszech czasów. W rankingu jeden tytuł z Polski!