
Cytryna jest nieodłącznym elementem naszej kuchni. Jednak niewiele osób wie, że cytryny można kisić. I w takiej formie nie tracą swoich pozytywnych właściwości. Zobacz, kto może dołączyć kiszone cytryny do swojej diety. Szczegóły na kolejnych stronach ----->

Oto skutki jedzenia kiszonych cytryn
Jedzenie kiszonych cytryn, podobnie jak w wersji surowej, dostarczy naszemu organizmowi dużo witaminy C. To oczywiście pomoże, gdy zmagamy się z przeziębieniem.

Właściwości kiszonych cytryn - to dzieje się z organizmem, gdy je jemy
Duża ilość witaminy C wspomoże także nasz układ odpornościowy. Warto sięgać po kiszone cytryny jeszcze zanim dojdzie do wzrostów zachorowań na infekcje w naszym otoczeniu.

Kiszone cytryny - właściwości i wartości odżywcze
Kiszone cytryny wspomagają także naszą skórę, kości i naczynia krwionośne dzięki dużej zawartości kolagenu.