Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tak dzisiaj wygląda aktorka Ewa Gawryluk Zdjęcia. Nadal jest seksowna! Jest niczym wino. Wiemy, jaką ma pasję

Akpa
Zobacz prywatną galerię zdjęć Ewy Gawryluk, to piękna kobieta!
Zobacz prywatną galerię zdjęć Ewy Gawryluk, to piękna kobieta! Akpa/Instagram
55-letnia Ewa Gawryluk starzeje się pięknie. Zobacz, jak dziś wygląda znana aktorka - kliknij w galerię.

Zobacz gorące zdjęcia Ewy Gawryluk - kliknij tutaj

Ewa Gawryluk w 1991 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera w Łodzi.

Pasja Ewy Gawryluk - gotowanie

Gdyby nie była aktorką, z powodzeniem mogłaby zostać szefem kuchni, albo otworzyć własną restaurację. Ewa Gawryluk, co od lat podkreślają domownicy i przyjaciele, ma talent do gotowania i robi to z wielką pasją. Dorosła już dziś córka Marysia namawiała nawet kiedyś mamę do napisania książki kucharskiej. Patrząc na szczupłą i zgrabną Ewę Gawryluk trudno co prawda uwierzyć, że ma 55 lat, łatwo za to odgadnąć, że jej kuchnia z pewnością musi być zdrowa.

Co ciekawe, w dzieciństwie przyszła gwiazda "Na Wspólnej" była strasznym niejadkiem. Wcześnie rozpoczęła jednak swoją kulinarną przygodę i to bardzo ambitnie, bo od pieczenia tortów! Dziś jej talent kulinarny nie zna granic. Gotuje z pasją i w każdą z przyrządzanych potraw wkłada pozytywne emocje i wiele serca. Uważa, że gotowanie to prawdziwa sztuka, a najlepsi kucharze zasługują na miano mistrzów.

"Gotując bazuję na moim guście kulinarnym. Jeśli trzeba, potrafię ugotować prawie wszystko - poczynając od staropolskiego bigosu w wersji mniej tłuszczowej, poprzez zupy i rozmaite zapiekanki, na kaczce nadziewanej kończąc. Zdrowo i dietetycznie - to podstawa mojej kuchni. Wolę nie zjeść, niż zjeść byle jak" - przyznała kiedyś aktorka. Jej specjalnością są także domowe przetwory. Jesienią obowiązkowo suszy pomidory. "Pomidory podłużne, czyli takie, które zawierają małą ilość pestek i miąższu kroję w ćwiartki, solę i suszę w piekarniku o temperaturze 100 stopni, koniecznie przy uchylonych drzwiczkach. Po wysuszeniu zalewam pomidory oliwą, dodaję czosnek, bazylię, albo rozmaryn. To nic skomplikowanego!" - twierdzi.

Choć sztukę kulinarną opanowała całkiem dobrze, wciąż doskonali swój warsztat, bazując na książkach i czasopismach kucharskich. Podobno ma ich niezłą kolekcję. Największą frajdę, co lubi podkreślać, sprawia jej jednak improwizacja, kombinowanie, łączenie smaków. Lubi po prostu tworzyć własne przepisy.

Jednym z jej popisowych dań jest na przykład babka ziemniaczana, z piersią z kurczaka zamiast boczku, z dodatkiem sosu tzatziki, sałatka grecka z grzankami i mięsem z grilla, czy pyszna szarlotka. Swoimi umiejętnościami kulinarnymi aktorka nie raz chwaliła się już na antenie, m.in. w programach Roberta Sowy i Katarzyny Bosackiej.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany