
HERBATA NADAJE SMAKU DANIOM Z RYŻU
Herbata może wzmocnić smak dań z ryżem, nadać im zupełnie nową jakość bez dodatkowej soli i przypraw. Wystarczy umieścić 1-2 torebki po herbacie w garnku z wrzącą wodą a następnie ugotować w tej wodzie ryż, komosę ryżową lub kaszę jęczmienną.
Warto wypróbować ryż o smaku zielonej lub imbirowej herbaty.

HERBATA JAKO NAWÓZ DO ROŚLIN
Czarna herbata to świetny nawóz do kwiatów. Zawarte w niej składniki i minerały są dobre dla roślin. Wystarczy zaparzyć torebkę czarnej herbaty a następnie umieścić ją na dnie doniczki lub w ziemi. Herbata odżywi roślinę i przyspieszy jej wzrost.

HERBATA CHRONI ROŚLINY PRZED GRZYBEM
Rośliny i zioła są podatne na choroby i grzyby, które mogą je szybko zniszczyć. Aby uzyskać naturalny środek przeciw grzybom, wystarczy zaparzyć herbatę rumiankową, umieścić napar w butelce ze spryskiwaczem i rutynowo spryskiwać płynem sadzonki i ziemię.