9 z 10
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. Pixabay

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Polecamy

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Z tyłu, w skroniach, ściskająca obręcz - to, gdzie boli głowa, zdradza przyczynę bólu

Z tyłu, w skroniach, ściskająca obręcz - to, gdzie boli głowa, zdradza przyczynę bólu

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!