13 z 17

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ziemniaki
W lodówce szybciej zgniją, najlepiej trzymać je w ciemnym, suchym miejscu poza lodówką
14 z 17

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Czosnek
Podobnie jak cebula powinien być przechowywany poza lodówką
15 z 17

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jabłka
Najlepiej przynieść do domu tyle, ile zjemy do dwóch tygodni – wtedy nie będzie potrzeby przechowywania ich w chłodzie i nie stracą na smaku i wartości.
Pomidor
Przechowywanie pomidorów w lodówce powoduje, że tracą smak i pogarsza się ich struktura.
16 z 17

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ogórek
Szybciej się popsują, najlepiej trzymać poza lodówką, w wiklinowym koszu na blacie
Awokado
Kremowy smak najbardziej można docenić w temperaturze pokojowej. Twarde awokado szybciej dojrzeje na kuchennym blacie. Do lodówki włóż tylko dojrzałe awokado, którego nie chcesz od razu użyć.