https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie AS-a poznawali tajniki zawodu cukiernik

Dominik Fijałkowski
Uczniowie Akademii Szkolnictwa AS wzięli udział w 3-dniowym szkoleniu cukierniczym pod nazwą „Cukiernictwo to piękny zawód". Przeprowadzono je w firmie "Komplet Polska" w Tarnowie Podgórnym koło Poznania ”. Młodzież miała okazję poznać tajniki zawodu cukiernik. Program szkolenia obejmował: składanie tortów na bazie musów czekoladowych i owocowych, wykonanie dekoracji drobnych do tortów, dekorowanie tortów, wypiek i dekorowanie pierników w kształcie choinek i gwiazd, wypiek choinek i gwiazd drożdżowych, wypiek chleba pasterskiego, wypiek chałki drożdżowej i drożdżówek. Każdy uczestnik szkolenia mógł zabrać do domu wszystkie wykonane przez siebie wypieki. Szkolenie zakończyło się zwiedzaniem i warsztatami w Muzeum Rogala w Poznaniu.Wyjazd i szkolenie zorganizowała inowrocławska  Piekarnia-Cukiernia „Piekuś”.
Uczniowie Akademii Szkolnictwa AS wzięli udział w 3-dniowym szkoleniu cukierniczym pod nazwą „Cukiernictwo to piękny zawód". Przeprowadzono je w firmie "Komplet Polska" w Tarnowie Podgórnym koło Poznania ”. Młodzież miała okazję poznać tajniki zawodu cukiernik. Program szkolenia obejmował: składanie tortów na bazie musów czekoladowych i owocowych, wykonanie dekoracji drobnych do tortów, dekorowanie tortów, wypiek i dekorowanie pierników w kształcie choinek i gwiazd, wypiek choinek i gwiazd drożdżowych, wypiek chleba pasterskiego, wypiek chałki drożdżowej i drożdżówek. Każdy uczestnik szkolenia mógł zabrać do domu wszystkie wykonane przez siebie wypieki. Szkolenie zakończyło się zwiedzaniem i warsztatami w Muzeum Rogala w Poznaniu.Wyjazd i szkolenie zorganizowała inowrocławska Piekarnia-Cukiernia „Piekuś”. AS
Uczniowie Akademii Szkolnictwa AS wzięli udział w 3-dniowym szkoleniu cukierniczym pod nazwą „Cukiernictwo to piękny zawód". Przeprowadzono je w firmie "Komplet Polska" w Tarnowie Podgórnym koło Poznania ”. Młodzież miała okazję poznać tajniki zawodu cukiernik. Program szkolenia obejmował: składanie tortów na bazie musów czekoladowych i owocowych, wykonanie dekoracji drobnych do tortów, dekorowanie tortów, wypiek i dekorowanie pierników w kształcie choinek i gwiazd, wypiek choinek i gwiazd drożdżowych, wypiek chleba pasterskiego, wypiek chałki drożdżowej i drożdżówek. Każdy uczestnik szkolenia mógł zabrać do domu wszystkie wykonane przez siebie wypieki. Szkolenie zakończyło się zwiedzaniem i warsztatami w Muzeum Rogala w Poznaniu. Wyjazd i szkolenie zorganizowała inowrocławska Piekarnia-Cukiernia „Piekuś”.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska