33 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

34 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

35 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

36 z 40
Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to...
fot. Jadwiga Aleksandrowicz

W Brudnowie członkinie KGW zorganizowały warsztaty kulinarne

Nie od dziś wiadomo, że członkinie kół gospodyń wiejskich to mistrzynie kulinarne. W Brudnowie w gminie Waganiec uczyć i gotować pań nie trzeba, ale one same garną się do kulinarnych nowinek.

Tym razem brudnowianki postawiły na potrawy z kurczaka. W domu przewodniczącej Teresy Herby zorganizowały warsztaty pod hasłem "Jesienne przysmaki". Prowadziły je panie z aleksandrowskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Anna Dykczyńska, Anna Tuszyńska i Katarzyna Chudzio. Pod ich okiem powstały: chlebki z nadzienie z kurczaka, lizaki z kurczaka w cieście curry, udka kurczaka zapiekane z ryżem, sałatka z kurczakiem, a dodatkowo góralska kwaśnica (rozgrzewająca pożywna zupa), najlepsza surówka świata, a na deser ciasteczka śnieżne smalcówki (na smalcu, drożdżach i jednocześnie proszku do pieczenia).

Po warsztatach była degustacja. Spotkanie stało się okazją, by podziękować dyplomami paniom za ich społeczną pracę na rzecz gminy Waganiec i własnej wsi.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trzaskowski po rozmowie u Mentzena w Toruniu. Emocje przed biurowcem i piwko w pubie

Trzaskowski po rozmowie u Mentzena w Toruniu. Emocje przed biurowcem i piwko w pubie

Grudziądzkie Amatorskie Prezentacje Artystyczne  2025. Wyniki, zdjęcia

Grudziądzkie Amatorskie Prezentacje Artystyczne 2025. Wyniki, zdjęcia

Ten fiński styl to hit w aranżacji wnętrz. Ale też styl życia

Ten fiński styl to hit w aranżacji wnętrz. Ale też styl życia

Zobacz również

Osobowość Roku Polski 2024. W gali w Warszawie wzięli udział laureaci z regionu!

Osobowość Roku Polski 2024. W gali w Warszawie wzięli udział laureaci z regionu!

Nie uwierzysz, jak wyglądaliby dziś wielcy Polacy. AI zrobiła to lepiej niż Hollywood

Nie uwierzysz, jak wyglądaliby dziś wielcy Polacy. AI zrobiła to lepiej niż Hollywood