Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W Ciechocinku wręczono certyfikaty Dziedzictwa Kulinarnego [zdjęcia]

Jadwiga Aleksandrowicz
Jadwiga Aleksandrowicz
W Klinice Uzdrowiskowej "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku dziesięć podmiotów gospodarczych (przetwórcy, producenci, restauratorzy) otrzymało certyfikaty Kulinarnego Kujawy i Pomorze, stając się członkami regionalnej sieci:Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze. Sieć ta stanowi część Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Posiadacze certyfikatów mają prawo oznaczać swoje produkty prestiżowym logo, przedstawiającym białą kucharską czapkę na niebieskim tle. Do grona posidaczy certyfikatów dołączyli: Zajazd przy Kominku w Głęboczku, Cukiernia, Handel Usługi Ilona Zmudziejewska w Koronowie, Bax-Pol Henryk Bartoszewicz, właściciel hotelu Dworek Wapionka i restauracji Karczma Młyn, BSMGroup Bistro Klonowica w Toruniu, Winnic Przy Talerzyku Wiesław Jasiński w Topolnie, PPHU Eksport-Import "Martina" Walczak Mirosław w Żninie, Klinika Uzdrowiskowa "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku, PPHU Agromlecz Sp. z o.o. w Lipnie, Pasieka Rodzinna Jacek i Tomasz Paul w Gniewkowie i PPH-U Kwiecińscy Spółka Jawna w Bożejewiczkach.
W Klinice Uzdrowiskowej "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku dziesięć podmiotów gospodarczych (przetwórcy, producenci, restauratorzy) otrzymało certyfikaty Kulinarnego Kujawy i Pomorze, stając się członkami regionalnej sieci:Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze. Sieć ta stanowi część Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Posiadacze certyfikatów mają prawo oznaczać swoje produkty prestiżowym logo, przedstawiającym białą kucharską czapkę na niebieskim tle. Do grona posidaczy certyfikatów dołączyli: Zajazd przy Kominku w Głęboczku, Cukiernia, Handel Usługi Ilona Zmudziejewska w Koronowie, Bax-Pol Henryk Bartoszewicz, właściciel hotelu Dworek Wapionka i restauracji Karczma Młyn, BSMGroup Bistro Klonowica w Toruniu, Winnic Przy Talerzyku Wiesław Jasiński w Topolnie, PPHU Eksport-Import "Martina" Walczak Mirosław w Żninie, Klinika Uzdrowiskowa "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku, PPHU Agromlecz Sp. z o.o. w Lipnie, Pasieka Rodzinna Jacek i Tomasz Paul w Gniewkowie i PPH-U Kwiecińscy Spółka Jawna w Bożejewiczkach. J. Aleksandrowicz
W Klinice Uzdrowiskowej "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku dziesięć podmiotów gospodarczych (przetwórcy, producenci, restauratorzy) otrzymało certyfikaty Kulinarnego Kujawy i Pomorze, stając się członkami regionalnej sieci:Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze. Sieć ta stanowi część Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Posiadacze certyfikatów mają prawo oznaczać swoje produkty prestiżowym logo, przedstawiającym białą kucharską czapkę na niebieskim tle. Do grona posidaczy certyfikatów dołączyli: Zajazd przy Kominku w Głęboczku, Cukiernia, Handel Usługi Ilona Zmudziejewska w Koronowie, Bax-Pol Henryk Bartoszewicz, właściciel hotelu Dworek Wapionka i restauracji Karczma Młyn, BSMGroup Bistro Klonowica w Toruniu, Winnic Przy Talerzyku Wiesław Jasiński w Topolnie, PPHU Eksport-Import "Martina" Walczak Mirosław w Żninie, Klinika Uzdrowiskowa "Pod Tężniami" im. Jana Pawła II w Ciechocinku, PPHU Agromlecz Sp. z o.o. w Lipnie, Pasieka Rodzinna Jacek i Tomasz Paul w Gniewkowie i PPH-U Kwiecińscy Spółka Jawna w Bożejewiczkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska