13 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

14 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

15 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

16 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

Pozostało jeszcze 17 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

MTP zmienia się w Poznań Event Hub. Prezes targów wyjaśnia, co to oznacza

ROZMOWA
MTP zmienia się w Poznań Event Hub. Prezes targów wyjaśnia, co to oznacza

Puchar Tymbarku 2025. Finały wojewódzkie w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Finały wojewódzkie w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Zobacz również

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

Wypadek na DK 91 w powiecie włocławskim. Zderzyły się dwa auta. Trzy osoby w szpitalu

Wypadek na DK 91 w powiecie włocławskim. Zderzyły się dwa auta. Trzy osoby w szpitalu