Ogólnopolski Festiwal Wieprzowiny w Łasinie
Na stoiskach różnych producentów mięsa, kół gospodyń wiejskich z całego powiatu można było skosztować różnych dań z wieprzowiny. Smakował także wypiekany na miejscu chleb z mąki Młynów Szczepanki, jednego ze sponsorów festynu.
Nie zabrakło konkursów, oczywiście, kulinarnych. VIP-y miały okazję popisać się swoimi umiejętnościami kucharskimi. A publiczność np. szybkością w pałaszowaniu potraw. W konkursie zjadania kotletów na czas zwyciężył Kamil Gniadek z Grudziądza, który na festiwal przyjechał z rodzicami Anetą i Dariuszem.
Nie zabrakło też atrakcji dla ducha. Pięknie na scenie zaprezentowała się para wykonująca tańce klasyczne, kabaret, zespoły z łasińskiego domu kultury, a w finale Formacja Nieżywych Schabuff, która dała spóźniony, ale niezły koncert.
Czytaj e-wydanie »