https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Włocławianie mistrzami Kuchni Śląskiej

AGAL
Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński,
Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński, Andrzej Galczak
Uczniowie włocławskiego "Chemika" pokonali Ślązaków, gospodarzy konkursu kulinarnego. Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński, uczniowie III klasy Zespołu Szkół Chemicznych, zwyciężyli w Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów.

Pokonali nawet rodowitych Ślązaków zdobywając tytuł Mistrzów Kuchni Śląskiej. Zakwalifikowali się jednocześnie do międzynarodowego konkursu kulinarnego, który odbędzie się w przyszłym roku w Belgii.

- Swoich sił próbowałem już w gimnazjum - chwali się Bartłomiej Studziński. - Kiedyś mama wyjechała i upiekłem piernik. Smakował jej.

- Byłem mały, gdy zaczynałem kuchenne eksperymenty - podkreśla Rafał Kanderski. - Lubię dobrze zjeść i stąd moje zamiłowanie do tego zawodu.

CZYTAJ TEŻ O SUKCESIE WŁOCŁAWIAN TUTAJ

Czytaj e-wydanie »
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska