https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Festiwal Smaku 2014 w Grucznie. Na warsztat wezmą daniela i jesiotra

(aga)
Andrzej Bartniak
Jak co rok, podczas Festiwalu Smaku w Grucznie odbędzie się turniej kucharzy polskiej gastronomii, organizowany przez Akademię Molekularną Jeana Bosa.

Co rok temat turnieju jest inny i nawiązuje do tradycji polskiej kuchni. W tym roku zespoły kucharzy będą miały za zadanie przygotować przystawkę z jesiotra, a danie główne z daniela.

Przypomnijmy, że wygrana w Grucznie jest nominacją do Kulinarnego Pucharu Polski, najważniejszego konkursu gastronomicznego w Polsce, który odbywa się w ramach Międzynarodowych Targów Poznańskich, dlatego uczestniczą w nim zespoły kucharzy z najlepszych polskich restauracji.
Festiwal Smaku w Grucznie odbędzie się 23 i 24 sierpnia.

Zobacz zdjęcia a poprzedniej edycjiFestiwal Smaku w Grucznie 2013 już za nami [zdjęcia}

Nowoczesną Wieś znajdziesz także na Facebooku - dołącz do nas!

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

W
Witold Z.

imprezy tego rodzaju powinny być częstsze.

W ubiegłym roku było super. 

Q
QQryQ
Festiwal kiczu i cen z kosmosu :))
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska