1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Pexels
Usprawnia pamięć, pracę układu pokarmowego, reguluje poziom cukru we krwi - to tylko niektóre z jego zalet! Sprawdź w naszej galerii, dlaczego warto pić czerwone wino. Takie niesie korzyści dla naszego organizmu.
Szczegóły na kolejnych slajdach >>
2 z 12

fot. Pexels
Zmniejsza ryzyko depresji
Według badań naukowców, picie czerwonego wina w umiarkowanym stopniu zapobiega depresji.
3 z 12

fot. Pexels
Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy
Czerwone wino jest antybakteryjne, a co za tym idzie, pomaga leczyć podrażnienia żołądka i inne zaburzenia trawienia.
4 z 12

fot. Pexels
Wyostrza pamięć
Resweratol obecny w czerwonym winie hamuje tworzenie się białka betamyloidu, które tworzy amyloidowe złogi w mózgu, rozpoznawalne u pacjentów z chorobą Alzheimera.