
4. Przedłużanie świeżości ziół i warzyw
Aby zachować świeżość ziół przez dłuższy czas, możemy je owinąć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Z kolei w przypadku warzyw - włoszczyzny lub sałaty - postępujemy odwrotnie, w tym przypadku chodzi bowiem o pochłonięcie nadmiaru wilgoci. Do pojemnika lub worka z tymi produktami musimy włożyć suchy ręcznik papierowy.

5. Przedłużanie świeżości pieczywa
Takim samym sposobem - jak w przypadku warzyw i ziół - przedłużymy trwałość chleba. Świeży chleb oraz ten gotowy do zamrożenia możemy owinąć suchym ręcznikiem papierowym. Właściwości pochłaniania wilgoci przez papier spowodują, że pieczywo będzie zdatne do spożycia przez dłuższy czas.

6. Błyskawiczne chłodzenie wina i innych napojów
Papierowe ręczniki umożliwią też szybkie schłodzenie butelek z alkoholem lub innymi napojami. Wystarczy owinąć butelkę takim ręcznikiem, spryskać wodą i wstawić do zamrażalnika na 5-10 minut lub dłużej, w zależności od preferowanej temperatury.

7. Sposób na chrupiący boczek z mikrofali
Wydaje się to niemożliwe ale korzystając z mikrofali możemy uzyskać efekt jak po smażeniu na patelni! Znając pewien sposób, możemy uzyskać chrupiący boczek i to bez zabrudzenia kuchenki mikrofalowej. Co musimy zrobić? Po rozłożeniu boczku na miseczce lub talerzu przykrywamy go suchym ręcznikiem papierowym i nastawiamy kuchenkę na 2 minuty.