Bistro Siekane zamiast Sielsko Anielsko w "Kuchennych rewolucjach"
Tym razem to właściciele restauracji z Sieradza potrzebowali pomocy Magdy Gessler. Znana restauratorka odwiedziła Sielsko Anielsko, które prowadzi rodzeństwo. To Piotr, który skończył szkołę gastronomiczną, marzył o prowadzeniu własnej restauracji. Wspierała go siostra - Karolina.
Niestety lokal jest niewidzialny dla klientów i najczęściej świeci pustkami. Piotr jest załamany i stracił zapał. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
Trwa już 17. sezon "Kuchennych rewolucji". Odcinek czwarty, w którym zobaczymy przemianę Sielsko Anielsko w Bistro Siekane zostanie wyemitowany w czwartek, 15.03.2018, o godzinie 21.30 na antenie TVN.
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
Bistro Siekane (dawne Sielsko Anielsko) menu
Na pierwszy ogień poszła nazwa i tak Sielsko Anielsko odeszło w niepamięć, a znajdująca się w centrum Sieradza restauracja od teraz jest Bistro Siekane.
W menu codziennie pojawiają się inne dania. Oto kilka przykładów z ostatnich dni:
Danie dnia 1:
zupa pomidorowa
filet z grilla
Do wyboru l: ziemniaki z wody/ ziemniaki opiekane/frytki
surówka
Danie dnia 2:
kapuśniak lub rosół
kotlet mielony lub mięso w sosie
Do wyboru: kluska śląska/ziemniaki z wody/ ziemniaki opiekane/ frytki
surówka
Danie dnia 3:
zupa ogórkowa
kotlet schabowy lub sznycel
Do wyboru: ziemniaki z wody /ziemniaki opiekane/ frytki
surówka
Danie dnia 4:
zupa krem z białych warzyw lub zupa ogórkowa
miruna smażona
Do wyboru: ziemniaki z wody/ ziemniaki opiekane/frytki
surówka
Danie dnia 5:
rosół lub kapuśniak
devolay lub filet z grilla
Do wyboru: ziemniaki z wody/ziemniaki opiekane/frytki
surówka
Bistro Siekane - opinie
Jakie opinie o Bistro Siekane można znaleźć w internecie? Poniżej przytaczamy wybrane opinie (ich treść nie musi być zgodna ze stanowiskiem redakcji):
"Byłem raz. Spróbowałem dwóch rodzajów makaronu. Oba pyszne."
"Lokal w miłej i czystej uliczce, w środku kameralnie z pięknymi kolorowymi zasłonami. Wykończenie i stylizacja ze smakiem, menu niestety skromne. Po otwarciu karty na pierwszym miejscu dania Magdy Gessler, stricte domowe, pomidorówka, tatar, pulpeciki. Nie dla mnie. Ceny średnie."
"Pycha jedzenie i kropka. Pani Magda Gessler wie, co dobre i jak to przyrządzić."
"Byłam tam i jadłam potrawy zaproponowane przez panią Magdę. Mąż jadł tatara, był zachwycony. Zupa pomidorowa przygotowana ze świeżych pomidorów - super pomysł, aby podać ją w ten sposób."
"Może być, ale szału nie ma. Jedzenie takie sobie."
"Brak płatności kartą, poza tym jedzenie oceniam na 3+".
"Smacznie. Ceny takie jak wszędzie."
"Wspaniały klimat, cudowne smaki, piękne dania".
Magda Gessler: Traktuję te restauracje, jakby to były moje własne