MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szybkie dodanie soli sprawdza się, gdy gotujemy warzywa do...
fot. Marcin Makówka

Błędy popełniane przy gotowaniu rosół. Magda Gessler tego nigdy nie dodaje - przez to rosół traci tradycyjny smak

KIEDY SOLIĆ ROSÓŁ?

Szybkie dodanie soli sprawdza się, gdy gotujemy warzywa do sałatki albo jako dodatek do obiadu. W przypadku rosołu zbyt wczesne posolenie sprawi, że zupa będzie mdła. Sól spowoduje bowiem zatrzymanie smaku mięsa i włoszczyzny wewnątrz produktów.
Ziele angielskie i liście laurowe dodaj na początku gotowania, aby nadały wywarowi właściwego aromatu. Świeżo mielony pieprz, sól oraz majeranek i lubczyk dodaj pod koniec gotowania, ponieważ jeżeli będą zbyt długo przebywać w wysokiej temperaturze mogą stracić swój smak i właściwości.

Zobacz również

Bielsk Podlaski. Będą utrudnienia w ruchu

NOWE
Bielsk Podlaski. Będą utrudnienia w ruchu

64. Krakowski Festiwal Filmowy od 26 maja do 2 czerwca

64. Krakowski Festiwal Filmowy od 26 maja do 2 czerwca

Polecamy

6. Memoriał Ireny Szewińskiej. Kto przyjedzie do Bydgoszczy?

6. Memoriał Ireny Szewińskiej. Kto przyjedzie do Bydgoszczy?

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć