2 z 11
Poprzednie
Następne
Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje! Przez to sałatka traci tradycyjny smak
Tego Magda Gessler nie dodaje do sałatki jarzynowej
Magda Gessler przyznała, że jest jeden składnik, którego nigdy nie dodaje do sałatki jarzynowej. To cebula! Według Magdy Gessler cebula psuje smak sałatki jarzynowej oraz szybko fermentuje, wydziela nieprzyjemny zapach. Dodanie jej sprawia, że sałatka jarzynowa przesiąka tym smakiem i zapachem, a do tego w całej lodówce czuć tylko cebulę. Ponadto sałatka jarzynowa najczęściej przygotowywana jest z okazji świąt czy rodzinnych uroczystości, dlatego zależy nam na tym, żeby smakowała gościom. Wiele osób, zwłaszcza dzieci, nie przepada za smakiem cebuli. Może więc się okazać, że sałatka jarzynowa z cebulą po prostu nie będzie smaczna.