FRYMARK bydgoski to cykliczny targ produktów żywnościowych, ekologicznych, od rolników i regionalnych połączony ze sprzedażą rękodzieła. Organizatorzy zapraszają w każdą niedzielę (z wyjątkiem świąt). Spotkania trwają już od ponad 10 lat!
Na Frymarku można znaleźć pyszne jedzenie i wyjątkowe rękodzieło, m.in.: pieczywo, wędliny, soki i przetwory, sery z mleka krowiego i koziego, warzywa i owoce, domowe wypieki, jaja ekologiczne, oleje i oliwy, niebanalne rękodzieło, kosmetyki naturalne i wiele innych. Wiele wyrobów jest w duchu eko, pod różne diety, coś dla wegan. Można także skorzystać z licznych degustacji, pobawić się smakiem, odkryć nowe produkty i upodobania swoich kubków smakowych oraz zrobić zakupy.
Od grudnia 2013 r. do końca 2014 r. miejscem spotkań był MÓZG, popularny bydgoski klub. Od 2015 do września 2018 r. jarmark odbywał się w Kamienicy12, przy ulicy Poznańskiej 12. W październiku 2018 r. Frymark przeprowadził się na Gdańską 8, na plac przed Bydgoskie Centrum Finansowe, obok Muzeum Wyczółkowskiego.
Pod koniec kwietnia 2024 r. informowaliśmy, że pomysłodawcy i twórcy Frymarku poszukują lokalu, bo w BCF zmienił się właściciel oraz warunki najmu. Ostatni raz odbył się on przy ul. Gdańskiej 8 w ostatnią niedzielę czerwca.
W lipcu ogłoszono, że jarmark przenosi się do jednego z budynków należących do Bydgoskiej Spółdzielni Spożywców. Właśnie w lecie po raz pierwszy w dawnym magazynie meblowym za Rywalem odbył się Frymark. Choć miejscówka przy Gdańskiej 47A jest nieco ukryta, a klimat industrialny, to mieszkańcy zawsze znajdują drogę na to wydarzenie, które już na stałe wpisało się w miejski krajobraz.
