MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...
fot. Conscious Design/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Smaki odporności

Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).

Zobacz również

Kibice z Lubuskiego zjechali do Pragi na Grand Prix. Był też Andrzej Huszcza

Kibice z Lubuskiego zjechali do Pragi na Grand Prix. Był też Andrzej Huszcza

Uczcili 35. rocznicę wyborów do Sejmu i Senatu. Tak wyglądał Bieg Wolności

Uczcili 35. rocznicę wyborów do Sejmu i Senatu. Tak wyglądał Bieg Wolności

Polecamy

Rynek pracy w województwie kujawsko-pomorskim. Taki był w całym 2023 roku

Rynek pracy w województwie kujawsko-pomorskim. Taki był w całym 2023 roku

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

60 nowych mieszkań „pod klucz” powstanie w Gostycynie! Jedno może być twoje

60 nowych mieszkań „pod klucz” powstanie w Gostycynie! Jedno może być twoje