Czytaj też: Kurczaki miałyby bogatsze menu, bez paszy z GMO, ale drobiarzy na to nie stać! I my to zjadamy!
Ponad 5 proc. mięsa oraz 12 proc. produktów drobiowych zawiera więcej wody niż przewidują normy, jest w nich też za dużo tłuszczu i soli - wynika z ogólnopolskiej kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Czytaj też i zobacz: 25 urodziny Gzelli. Tutaj produkuje się znane wędliny z Borów (wideo i foto)
Jak jest u nas? Co jest w naszych kurczakach? - Złapaliśmy tylko jedną firmę na tym, że dodała wody do partii 150 kilogramów filetów z kurczaka - mówi Marek Szczygielski, Kujawsko-Pomorski Inspektor JHAR-S.
Dodajmy, że nieuczciwi producenci np. moczą mięso w wodzie i używają sztucznych substancji, by jak najdłużej się w nim utrzymała.
Czytaj też: Sami decydujmy, co jemy! Sprawdź, gdzie kupisz modyfikowaną genetycznie żywność
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"