Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Jazz w Klubie Muzycznym CSK

Jazz w Klubie Muzycznym CSK

Europa czy USA? Szef MON o polskiej obronności

NOWE
Europa czy USA? Szef MON o polskiej obronności

Polecamy

Na inowrocławskim targowisku większa podaż nowalijek. Ile kosztują warzywa i owoce?

Na inowrocławskim targowisku większa podaż nowalijek. Ile kosztują warzywa i owoce?

Prawie stu trzydziestu pijanych kierowców w majówkę w Kujawsko-Pomorskiem!

Prawie stu trzydziestu pijanych kierowców w majówkę w Kujawsko-Pomorskiem!

Pierwszy objaw wyprzedza chorobę o 3 lata. Co może oznaczać linia na paznokciu? VIDEO

Pierwszy objaw wyprzedza chorobę o 3 lata. Co może oznaczać linia na paznokciu? VIDEO