Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery z jabłkami. Zobacz najlepsze przepisy na wykorzystanie jabłek, zamiast szarlotki - są proste i szybkie

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

W Żaganiu maturzyści pisali egzamin z matematyki! W Banachu mówią, że był łatwy!

W Żaganiu maturzyści pisali egzamin z matematyki! W Banachu mówią, że był łatwy!

Inowrocławianie wrócili do Polski i od razu trafili za kratki

Inowrocławianie wrócili do Polski i od razu trafili za kratki

Polecamy

Kolejna matura zostanie unieważniona? Dyrektor CKE wyjaśnia

Kolejna matura zostanie unieważniona? Dyrektor CKE wyjaśnia

Miejscowości w regionie o zagranicznych nazwach. Rzym, Paryż i Wenecja także u nas

Miejscowości w regionie o zagranicznych nazwach. Rzym, Paryż i Wenecja także u nas

Wylewka samopoziomująca – sprawdź, kiedy i gdzie musisz ją zastosować

Wylewka samopoziomująca – sprawdź, kiedy i gdzie musisz ją zastosować