
Dodatki do kiszenia ogórków
Warto nieco zaszaleć w kuchni i wykorzystać do kiszenia nietypowe dodatki, które wzbogacą smak kiszonek Na kolejnych slajdach poznaj najlepsze, nietypowe dodatki do kiszonych ogórków.

Dodatki do kiszenia ogórków - liście wiśni
Dodanie 2-3 listków wiśni do kiszonki sprawi, że będą one jędrne i chrupiące! Poza tym, że warzywa zachowają zwartą formę to będą miały wspaniały aromat! To sprawdzony trik naszych babć, który każdy musi znać!

Dodatki do kiszenia ogórków - peprz czarny
Czosnek jest dla ciebie zbyt intensywny w smaku, ale jednak chcesz dodać ogórkom nieco ostrości? Wrzuć do słoików kilka ziarenek pieprzu czarnego! Aromat będzie o wiele łagodniejszy, ale nadal wyczuwalny.

Dodatki do kiszenia ogórków - papryczka chili
Wolisz bardziej wyraziste smaki? Do kiszenia dodaj papryczkę chili! Dzięki niej ogórki nabiorą ostrości. Pamiętaj tylko, by nie przesadzić, żeby ogórki nie wyszły niesmaczne – zwykle jeden plasterek papryczki w zupełności wystarczy.