5 z 6
Kto z Was woli chleb razowy od białego? Przygotowanie wcale...
fot. pixabay.com/klacomas/zdjęcie ilustracyjne

Chleb razowy na drożdżach suchych

Kto z Was woli chleb razowy od białego? Przygotowanie wcale nie jest trudne. 500 g mąki pszennej razowej trzeba połączyć z dwoma szklankami wody, 7 g drożdży suchych (dostępne w małych torebkach), łyżeczką soli, łyżeczką cukru, łyżką oleju i wybranymi ziarnami. Całość musi wyrosnąć ok. 1,5-2 godzin, potem ciasto należy umieścić do natłuszczonej brytfanki podłużnej. Zanim zacznie się piec, dobrze, aby poleżało ze dwa kwadranse pod przykryciem. Czas pieczenia to ok. 50 minut w 220 stopniach Celsjusza.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

NOWE
"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia