Stowarzyszenie na targach reprezentowali członkowie Zarządu LGD Halina Chrzanowska i Anna Bochen.
"Vistula" z powidłami
- LGD "Vistula - Terra Culmensis" podczas targów promowało swoje produkty lokalne takie jak: powidła śliwkowe ze Starogrodu produkowane przez Henryka Krzywdzińskiego, kozie serki z Kolna produkowane przez Grażynę Habigier, chleb wiejski ze Stolna produkowany przez WSHP, "smalec Grażyny z jabłkiem" oraz rogaliki z powidłami starogrodzkimi przygotowane przez Grażynę Kunkel ze Stolna a także ser żółty edamski z mleczarni w Lisewie - wymienia Anna Bochen, wiceprezes "Vistuli". - Ponadto, poprzez foldery i ulotki, promowany był obszar na którym działa LGD "Vistula - Terra Culmensis", m.in.: szlaki turystyczne, zabytki, gospodarstwa agroturystyczne. Stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem zarówno wśród smakoszy tradycyjnego jadła, jak i osób zainteresowanych wypoczynkiem oraz odkrywaniem nowych zakątków.
Z "Zakola Dolnej Wisły" w tagrach uczestniczyły dwie panie: Irena
Tomkiewicz i Beata Tomaszewska - obie z gminy Dąbrowa Chełmińska.
Częstowały smalcem z lubczykiem
- Stały za stołem przez trzy dni po osiem godzin, z wielkim poświęceniem - mówi Krzysztof Nowacki, wiceprezes "Zakola". -Największym zainteresowaniem smakoszy cieszył się chleb na liściach chrzanu, nalewki Hieronima oraz "Malina z Parlina". Wiele osób pytało o jajka zielononóżek kuropatwianych i kupowało je. Wiele osób wysłuchało opowieści o zbawiennych właściwościach lubczyku, który był dodany do smalcu.
Jednym z organizatorów targów było Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.