Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dzika Chata po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU, CENY]

mz
Dzika Chata przeszła Kuchenne rewolucje. Jakie ma teraz opinie?
Dzika Chata przeszła Kuchenne rewolucje. Jakie ma teraz opinie? Sylwia Dąbrowa
Dzika Chata przeszła Kuchenne rewolucje pod okiem Magdy Gessler. Jakie są teraz opinie gości o restauracji? Czy po Kuchennych rewolucjach wzrosły ceny? Sprawdźcie.

"Dzika Chata" Kuchenne rewolucje

Właściciele restauracji "Styrnol" w miejscowości Zawoja musieli się uporać z problemami w zarządzaniu lokalem i konfliktami między pracownikami. Dlatego poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja po zmianie nazwy na "Dzika Chata" odmieniła się na lepsze? Przekonamy się oglądając ten odcinek Kuchennych rewolucji.

Jeśli jesteście fanami Kuchennych rewolucji i Magdy Gessler, na pewno zainteresuje Was materiał:

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

"Dzika Chata" opinie

Jakie opinie o "Dzikiej Chacie" mają goście, którzy odwiedzili karczmę po Kuchennych rewolucjach? Opinię o restauracji najlepiej wyrobić sobie osobiście, jeśli jednak nie mieliście jeszcze okazji wybrać się do Dzikiej Chaty, poniżej wybrane opinie klientów, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).

- Od dawna miałam ochotę na taki obiad. Pyszne polskie smaki w góralskim wydaniu. Wspaniały smak aromatycznego gulaszu w towarzystwie pysznych placków. Dziekuje za miłą obsługę !!! - ocenia Barbara.

- Obsługa bardzo słaba, kelnerka nie zorientowana w menu, nie wie co jest czego nie ma. Personel przebywał głównie na zapleczu, trzeba było krzyczeć żeby przyszła kelnerka. Zamówiliśmy pstrąga cena jak w lepszej Warszawskiej restauracji, za pstrąga z surówkami i ziemniaczkami trzeba zapłacić około 50zł, niestety jakość, sposób podania zupełnie nie adekwatny do ceny, zwykła ryba smażona na patelni i surówki z pudełka - ocenia Bożena.

- Przyjechaliśmy na obiad wspólnie z dziećmi, którym zdarza sie niestety wybrzydzać przy jedzeniu. Jednak placki z gulaszem posmakowały wszystkim. Znalazło się nawet miejsce na deser :-) Dziękujemy za miłą obsługę i pyszny obiad ! - komentuje Bogusław.

- Wybraliśmy się na obiad. Na temat wystroju nie będę się rozpisywał - jednym podoba się kaplica Sykstyńska, a inni wolą Taj Mahal. Po 25 minutach spokojnego siedzenia nikt do nas nie podszedł, pomimo tego iż inni goście, którzy przyszli po nas byli obsługiwani. Dopiero jak sami upomnieliśmy się o zamówienie podeszła do nas kelnerka. Zamówiliśmy kwaśnicę, carpaccio z buraków, placek po bacowsku, kuraczek obsmażany, frytki, drinki bezalkoholowe. Jedzenie wszystkim niesamowicie smakowało. Kwaśnica z dodatkami, placek bardzo smaczny z dużą ilością urozmaiconego sosu, dziecięcy kuraczek, czyli panierowana pierś z kurczaka była super. Frytki rewelacyjne. Niestety minusem restauracji jest obsługa - bardzo długie oczekiwanie na kelnera, a co ciekawe wszystkie potrawy zostały przyniesione w tym samym czasie! Wielka szkoda, bo porcje są naprawdę duże i bardzo smaczne, a musieliśmy wybierać co mamy zjeść na ciepło, a co na zimno. Pomimo tego, jeżeli ktoś chce zjeść dobre góralskie jedzenie to jak najbardziej polecam - opisuje Tomasz.

- Ugoszczono nas wspaniale przygotowaną i doprawiona kwaśnicą, której smaku nie da się zapomnieć. Placki ziemniaczane też wyśmienite, chrupiące !!! - ocenia Michał.

- Przy podaniu kart zamawiamy napoje. Kelnerka podczas zamówienia Coli proponuję lód. Dostaję Pepsi i nie doczekuję się lodu.
Przystawka pasztet z dzika - smaczny. Schabowy z dzika moim zdaniem nie jest z dzika ale smaczny tak jak i zasmażana kapusta. Problem w tym, że przystawka i danie podane w tym samym czasie! Po zwróceniu uwagi kelnerka mówi "przepraszam" i odwraca się na pięcie i odchodzi. Kwaśnica podana z ziemniakiem pastewnym/niedogotowanym. Ogólnie są fajne elementy ale podanie/obsługa zostawiają dużo do życzenia. Nie polecam - podsumowuje Mariusz.

"Dzika Chata" menu, ceny

Które dania z menu karczmy "Dzika Chata" poleca Magda Gessler? Czy po Kuchennych rewolucjach wzrosły ceny? Prezentujemy wybrane pozycje z menu opatrzone rekomendacją Magdy Gessler:

  • Carpaccio z buraków z bryndzą polane sosem winegret - 22 zł
  • Kwaśnica na żeberku wędzonym - 12 zł
  • Gulasz z dzika po węgiersku - 38 zł
  • Pasztet z dzika z sosem chrzanowym i marynowanymi grzybami - 18 zł

"Dzika Chata" odcinek online

Odcinek "Kuchennych rewolucji" przeprowadzonych w karczmie "Styrnol" (nowa nazwa:"Dzika Chata") można obejrzeć online w internecie na player.pl.

Kuchenne rewolucje: "Dzika Chata" online

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska