https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Grillowany filet z kurczaka z nutą kokosu podawany z boczniakami i sosem koktajlowym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje

  • Filet z kurczaka - około 800 gramów
  • Mleko kokosowe - około 100 mililitrów
  • Słoik ketchupu - około 200 gramów
  • Duży jogurt
  • Świeży ananas - 1 sztuka
  • Boczniaki - około pół kilograma
  • Oliwa - 300 mililitrów
  • Pęczek pietruszki
  • Świeży tymianek - 1 doniczka
  • Sól, pieprz – do smaku

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Filety kurczaka rozcinamy tworząc większe plastry, marynujemy- mleko kokosowe, ketchup, tymianek, sól, pieprz, odstawiamy na chwile aby kurczak przeszedł smakiem przypraw, boczniaki marynujemy- sól, pieprz, oliwa, pietruszka, sos sporządzamy z ketchupu jogurtu możemy dodać koniak i pokrojony w kostkę świeży ananas. Filety trafiają na grilla na około 10 min, w połowie grillowania dodajemy boczniaki.

Tu podaj tekst alternatywny

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska