8 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![To świetna wiadomość, ale zdolność do obniżania poziomu...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a2/4c/655e48853aac2_o_large.jpg)
fot. pixabay
Grzane wino - takie są skutki picia tego takiego alkoholu. To się dzieje z organizmem, gdy je pijesz
GRZANE WINO MOŻE POMÓC OBNIŻYĆ POZIOM CHOLESTEROLU
To świetna wiadomość, ale zdolność do obniżania poziomu cholesterolu zależy od rodzaju czerwonego wina (lub soku z czerwonych winogron), które używamy.
Badania wykazały, że czerwone winogrona Tempranillo – używane do produkcji niektórych czerwonych win, takich jak Rioja – mogą faktycznie mieć znaczący wpływ na poziom cholesterolu.
Naukowcy odkryli, że u uczestników badania, którzy spożywali ten sam suplement winogronowy znajdujący się w czerwonym winie, poziom LDL (czyli tzw. "złego" cholesterolu) spadł.