Italia, Japonia, Chiny czy Gruzja? Takie dania kuchni świata serwują kujawsko-pomorskie restauracje [lokale, menu]
Na Festiwalu Azjatyckim była także serwowana tajska królowa zup, czyli Tom Yam ze świeżym galangalem, trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i kolendrą. Znalazło się też coś dla miłośników pierożków, czyli tradycyjne chińskie pierożki, ale również słynne chinkali z kuchni gruzińskiej. Były buły wietnamskie, nadziewane mięsem, grzybami mun i makaronem sojowym, zaś na deser baklawa ormiańska (różne wersje) czy serniki w wydaniu azjatyckim z serowym nadzieniem.
Te wszystkie pyszności można było poić tajską niebieską herbatką, świeżo wyciskanymi lemoniadami owocowymi, a także winem. Podczas festiwali można zakupić azjatyckie produkty oraz różne dodatki w postaci, przeważnie surowych, owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, oraz omletu japońskiego, tofu oraz ziarna sezamowego.