5 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Potrzebne są nam również 4 jajka, będziemy je dodawać do margaryny z cukrem
6 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Żółtka trafiają do ucieranego ciasta, pojedynczo, żeby ciasto na się nie zważyło. Białka wędrują do osobnej miski. Można już dodawać po łyżce mąki (w sumie do cista trafi 1,5 szklanki), żeby składniki lepiej się łączyły
7 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki (moja kostka miała ok. 2x2 cm)
8 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Kiedy już jabłka pokrywają dno blaszki wyłożonej pergaminem, posypujemy je cynamonem