9 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Ubitą na sztywno piane z białek dodajemy do ciasta, łączymy wszystko, wsypujemy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, resztę mąki.
10 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Utarte na gładką masę ciasto rozprowadzamy na jabłkach.
11 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Wyjmujemy, kiedy już jabłecznik robi się złoty. Odwracamy blachę, aby jabłka znalazły się na wierzchu.
12 z 13

fot. Agata Wodzień
Jabłecznik - przepis prosty, ciasto pyszne
Kiedy ostygnie - wystarczy posypać cukrem pudrem i... smacznego!