Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 31
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Jaja jakich świat nie widział - i to w twojej kuchni. Aż 30 przepisów na każdą kieszeń

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

Zobacz również

Juwenalia w Kielcach: Baranovski, korowód i wielkie grillowanie

Juwenalia w Kielcach: Baranovski, korowód i wielkie grillowanie

Biskup Artur Ważny objął diecezję sosnowiecką. Co powiedział na początku urzędowania?

Biskup Artur Ważny objął diecezję sosnowiecką. Co powiedział na początku urzędowania?

Polecamy

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Iga Świątek poznała rywalkę w 2. rundzie. To z nią zacznie marsz po kolejne trofeum

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans

Popisowy początek Italian Open w wykonaniu Linette. Rywalka bez żadnych szans