
Por to mniej popularny składnik sałatki warzywnej
Do sałatki warzywnej będzie idealnie pasował por. To warzywo wciąż niedoceniane w naszych kuchniach, ale jest w stanie pięknie wzbogacić smak świątecznej sałatki, a dodatkowo znacznie wzmocnić jej pro-zdrowotne działanie. Por pozytywnie wpływa na ciśnienie, zwalcza także bakterie. Do sałatki dodajemy około 15-20 cm pokrojonego pora.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Jakub Kuroń dodaje do sałatki warzywnej musztardę
Musztarda w sałatce warzywnej? To tajny składnik Jakuba Kuronia. Znany kucharz radzi dodać trzy łyżki musztardy miodowej, która dodaje do sałatki nieco słodkości i lekki posmak miodu.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Ciecierzyca także sprawdzi się w sałatce warzywnej
Pora na cieciorkę, zwaną także ciecierzycą lub grochem włoskim. To warzywo bardzo popularne w kuchni śródziemnomorskiej, jest źródłem bardzo wysokiej jakości białka, dlaczego często zastępuje mięso w potrwach wegetariańskich. Do średniej porcji sałatki warzywnej dodajemy jedną puszkę cieciorki.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Oto tajny składnik sałatki warzywnej Ewy Wachowicz
Ciekawym składnikiem swoją sałatkę warzywną wzbogaca Ewa Wachowicz. Oprócz tradycyjnego majonezu dokłada troche musztardy i dwie łyżeczki śmietany. Szefowa kuchni przygotowuje specjalny sos z udziałem żółtek, musztardy, śmietany i majonezu.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.