
Oto oryginalne przepisy na sałatkę warzywną na święta Bożego Narodzenia
Święta Bożego Narodzenia bez sałatki jarzynowej z majonezem? Nie ma mowy w polskich domach! To bardzo prosty i uniwersalny przepis na obowiązkowe danie na świątecznym stole, ale można je czasami urozmaicić. Sprawdziliśmy, jakie swoje tajne składniki do sałatki jarzynowej mają znani kucharze. Dodaj to do potrawy, a sałatka warzywna na święta nabierze nowego smaku! Oto kilka propozycji!
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Sałatka warzywna Magdy Gessler
Magda Gessler do świątecznej sałatki warzywnej dorzuca także marynowane kurki. Podkreśla jednak, że nie sieka ich na drobno, ale dodaje grzyby w całości. - Żeby było widać, że mamy na bogato - tłumaczy bohaterka kulinarnych programów w telewizji.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Grzyby w sałatce warzywnej? Oto sposób na kurki i pieczarki
Kurki to nie jedyne grzyby, które do sałatki jarzynowe polecają doświadczeni kucharze. A może spróbujecie marynowanych grzybów pieczarek? Można je dodać w proporcjach 20 dkg na dwie marchewki. Jeśli nie macie pod ręką własnych marynowanych pieczarek, to łatwo znajdziecie w sklepie mały słoik pieczarek konserwowych.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Karol Okrasa proponuje taką sałatkę warzywną
Karol Okrasa stawia z kolei na owoce. Jego dodatkiem do sałatki warzywnej są karmelizowane jabłka. Jak je przygotować? To proste. Owoce obierz, pokrój w kostkę, skropl sokiem z cytryny i usmaż na maśle z dodatkiem miodu i cynamonu. Kiedy miód się skarmelizuje, jabłka trzeba ostudzić i dorzucić do sałatki.
Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.