1 z 3
Przewijaj galerię w dół

fot. Paweł Stauffer / zdjęcie ilustracyjne
- Ten składnik, który zamieszczono na etykiecie na pierwszym miejscu jest najważniejszy i tego składnika jest w danym produkcie najwięcej - wyjaśnia w rozmowie z "Gazetą Pomorską" Joanna Debner, starszy asystent Oddziału Nadzoru nad Bezpieczeństwem Żywności i Żywienia w Wojewódzkiej Stacja Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy.
2 z 3

fot. nadesłane
- Producenci żywności raczej nie oszukują konsumentów. Podany przez nich na etykiecie skład zazwyczaj jest zgodny ze stanem faktycznym produktu - mówi w rozmowie z "Gazetą Pomorską" Joanna Debner, starszy asystent Oddziału Nadzoru nad Bezpieczeństwem Żywności i Żywienia w Wojewódzkiej Stacja Sanitarno-Epidemiologicznej w Bydgoszczy.