https://pomorska.pl
reklama

Koncentracja na rynku mięsa

Prezes UOKiK zgodziła się na utworzenie spółki Sufler
Prezes UOKiK zgodziła się na utworzenie spółki Sufler sxc.hu
Jest zgoda na utworzenie przez spółki: Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, Polfood Group, Tarczyński, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel i Zakłady Mięsne Olewnik-Bis wspólnego przedsiębiorcy pod nazwą Sufler.

Uczestnicy koncentracji prowadzą działalność w zakresie m.in. przetwórstwa oraz sprzedaży hurtowej i detalicznej mięsa i wędlin. W wyniku przeprowadzonej koncentracji powstanie spółka Sufler, która będzie prowadzić sprzedaż detaliczną produktów mięsnych wytwarzanych przez wnioskodawców - za pośrednictwem sieci firmowych sklepów.

Po przeprowadzeniu postępowania antymonopolowego prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uuznała, że koncentracja nie doprowadzi do istotnego ograniczenia konkurencji.

Zgodnie z przepisami, transakcja podlega zgłoszeniu do urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obrót w roku poprzedzającym przekroczył 1 mld euro na świecie lub 50 mln euro w Polsce.

Biznes

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Po skończeniu 65 lat nie przegap tych 7 dodatków do emerytury. Oto co ci przysługuje

Po skończeniu 65 lat nie przegap tych 7 dodatków do emerytury. Oto co ci przysługuje

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska