https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Koncentracja na rynku mięsa

Prezes UOKiK zgodziła się na utworzenie spółki Sufler
Prezes UOKiK zgodziła się na utworzenie spółki Sufler sxc.hu
Jest zgoda na utworzenie przez spółki: Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, Polfood Group, Tarczyński, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel i Zakłady Mięsne Olewnik-Bis wspólnego przedsiębiorcy pod nazwą Sufler.

Uczestnicy koncentracji prowadzą działalność w zakresie m.in. przetwórstwa oraz sprzedaży hurtowej i detalicznej mięsa i wędlin. W wyniku przeprowadzonej koncentracji powstanie spółka Sufler, która będzie prowadzić sprzedaż detaliczną produktów mięsnych wytwarzanych przez wnioskodawców - za pośrednictwem sieci firmowych sklepów.

Po przeprowadzeniu postępowania antymonopolowego prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów uuznała, że koncentracja nie doprowadzi do istotnego ograniczenia konkurencji.

Zgodnie z przepisami, transakcja podlega zgłoszeniu do urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obrót w roku poprzedzającym przekroczył 1 mld euro na świecie lub 50 mln euro w Polsce.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska