MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo...
fot. pixabay.com

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

Dlaczego kotlety mielone rozpadają się w czasie smażenia?

Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej - jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso. Jednocześnie nie należy smażyć kotletów na największym gazie bądź mocy kuchenki.

Zobacz również

"Wiosenne malowanie" w Publicznym Przedszkolu nr 9 w Radomsku. ZDJĘCIA

"Wiosenne malowanie" w Publicznym Przedszkolu nr 9 w Radomsku. ZDJĘCIA

Rekordowa transakcja w Szczecinku. Powstanie centrum handlowe? [ZDJĘCIA]

Rekordowa transakcja w Szczecinku. Powstanie centrum handlowe? [ZDJĘCIA]

Polecamy

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

Mieszkanie w bloku, które zachwyca od progu. Pomysł na modny dom z nutą vintage

Mieszkanie w bloku, które zachwyca od progu. Pomysł na modny dom z nutą vintage

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii