
Krajowy Dzień Soi w Chrząstowie z ministrem Ardanowskim
26 sierpnia w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Chrząstowie koło Nakła, odbył się Krajowy Dzień Soi. Była mowa o szansach na zmniejszanie deficytu krajowego białka paszowego oraz o problemach polskich rolników. Wyniki prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w Polsce przedstawił prof. dr hab. E. S. Gacek, dyr. Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin Uprawnych w Słupi Wielkiej, zaś o wynikach prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w woj. kujawsko-pomorskim mówiła Beata Kaliska, dyrektor SDOO w Chrząstowie.Z kolei nie tylko o zmniejszaniu deficytu krajowego białka paszowego mówił Jan K. Ardanowski, minister rolnictwa, który odpowiadał także na pytania uczestników spotkania.
Po części konferencyjnej (w Nakle) uczestnicy spotkania obejrzeli wyniki doświadczeń z soją w SDOO w Chrząstowie.

Krajowy Dzień Soi w Chrząstowie z ministrem Ardanowskim
26 sierpnia w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Chrząstowie koło Nakła, odbył się Krajowy Dzień Soi. Była mowa o szansach na zmniejszanie deficytu krajowego białka paszowego oraz o problemach polskich rolników. Wyniki prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w Polsce przedstawił prof. dr hab. E. S. Gacek, dyr. Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin Uprawnych w Słupi Wielkiej, zaś o wynikach prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w woj. kujawsko-pomorskim mówiła Beata Kaliska, dyrektor SDOO w Chrząstowie.Z kolei nie tylko o zmniejszaniu deficytu krajowego białka paszowego mówił Jan K. Ardanowski, minister rolnictwa, który odpowiadał także na pytania uczestników spotkania.
Po części konferencyjnej (w Nakle) uczestnicy spotkania obejrzeli wyniki doświadczeń z soją w SDOO w Chrząstowie.

Krajowy Dzień Soi w Chrząstowie z ministrem Ardanowskim
26 sierpnia w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Chrząstowie koło Nakła, odbył się Krajowy Dzień Soi. Była mowa o szansach na zmniejszanie deficytu krajowego białka paszowego oraz o problemach polskich rolników. Wyniki prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w Polsce przedstawił prof. dr hab. E. S. Gacek, dyr. Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin Uprawnych w Słupi Wielkiej, zaś o wynikach prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w woj. kujawsko-pomorskim mówiła Beata Kaliska, dyrektor SDOO w Chrząstowie.Z kolei nie tylko o zmniejszaniu deficytu krajowego białka paszowego mówił Jan K. Ardanowski, minister rolnictwa, który odpowiadał także na pytania uczestników spotkania.
Po części konferencyjnej (w Nakle) uczestnicy spotkania obejrzeli wyniki doświadczeń z soją w SDOO w Chrząstowie.

Krajowy Dzień Soi w Chrząstowie z ministrem Ardanowskim
26 sierpnia w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Chrząstowie koło Nakła, odbył się Krajowy Dzień Soi. Była mowa o szansach na zmniejszanie deficytu krajowego białka paszowego oraz o problemach polskich rolników. Wyniki prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w Polsce przedstawił prof. dr hab. E. S. Gacek, dyr. Centralnego Ośrodka Badania Odmian Roślin Uprawnych w Słupi Wielkiej, zaś o wynikach prac nad przydatnością odmian soi do uprawy w woj. kujawsko-pomorskim mówiła Beata Kaliska, dyrektor SDOO w Chrząstowie.Z kolei nie tylko o zmniejszaniu deficytu krajowego białka paszowego mówił Jan K. Ardanowski, minister rolnictwa, który odpowiadał także na pytania uczestników spotkania.
Po części konferencyjnej (w Nakle) uczestnicy spotkania obejrzeli wyniki doświadczeń z soją w SDOO w Chrząstowie.