Pan Adam, właściciel Bufet Country, chciał wybudować pawilon handlowy, jednak w połowie budowy zmienił zdanie. Zainspiorwany podróżami po USA, gdzie poślubił swoją żonę Monikę, postanowił zamiast sklepu, otworzyć Bufet Country. Od tamtej pory można tam zjeść hamburgery z... sosem jogurtowym a' la tzatziki oraz nieśmiertelny żurek, flaki i pomidorową. Niestety potrawy te nie znajdują wielu amatorów.
Podczas Kuchennych Rewolucji nie obyło się bez łez, nerwów i rzucania garnkami. Magda Gessler przemówiła do rozsądku właściciela i wyjaśniła problemy zrodzone między pracownikami i szefostwem. Całej ekipie wytłumaczyła, jak powinna funkcjonować restauracji, do której wracają klienci. Nie zabrakło zmian w wystroju wnętrz lokalu, ale przede wszystkim zmiany zostały wprowadzone w menu...
Bufet Country po Kuchennych Rewolucjach [MENU, CENY]
W menu przeobrażonego Bufet Country znalazła się lista potraw polecanych przez Magdę Gessler - zupa meksykańska w cenie 9 zł za porcję, burger, cheeseburger becon burger w cenie 15-17 zł, frytki "country" za 7 zł i żeberka westernowe za 15 zł.
>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<
Poza potrawami polecanymi przez znaną restauratorkę goście lokalu mogą zjeść tradycyjne polskie śniadanie np. jajecznicę czy parówki i typowo amerykańskie: dorsz w cieście piwnym z frytkami czy skrzydełka z prażonym sezamem, czy naleśniki amerykańskie. W jadłospisie są też popularne sałatki - jak grecka czy cezar. Dla łakomczuchów znajdzie się też coś szczególnego na deser - szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych.
Rzeczywiście, Kuchenne Rewolucje przyciągnęły nowych gości rozsmakowanych amerykańskiej kuchni. – Mamy już więcej klientów. Od maja w weekendy dzięki Kuchennym Rewolucjom jest dużo większy ruch – przyznaje Pińska.
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news