Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje - "Do syta"/"Pod Jabłonką", Łódź [OPINIE, MENU]

red.
Restauracja "Do syta" w Łodzi przeszła kuchenne rewolucje pod okiem Magdy Gessler. Zmieniła nazwę na "Pod Jabłonką". Co jeszcze się zmieniło? Dziś powtórka odcinka Kuchennych Rewolucji w restauracji "Do syta".

Na rozległych przedmieściach Łodzi mieści się miejsce rodzinne i domowe, w którym każdy głodny może najeść się do syta. Choć restaurację tę otworzył pan Piotr, to na co dzień jest w niej tylko gościem. Prawdziwym zarządzającym jest jego ojciec, wspierany przez synową. Właściciel wspiera to miejsce jedynie duchowo i finansowo. I choć ducha w nim jeszcze sporo, to dodatkowych pieniędzy ma coraz mniej. Dlatego na pomoc wezwał Magdę Gessler. Tym razem znana restauratorka będzie musiała wyciągnąć niewielki lokal z dość dużego dołka. Będzie walczyć z pleśnią, iskrzącym jedzeniem i wszechobecną chemią - czytamy w opisie odcinka Kuchennych Rewolucji.

Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji zajęła się restauracją "Do syta" w Łodzi. Zaczęła od zmiany nazwy na... Pod Jabłonką. Jak się udała rewolucja? Zobacz odcinek online.

Kuchenne Rewolucje -

Kuchenne rewolucje: Restauracja "Do Syta" / "Pod Jabłonką", Łódź

Co po Kuchennych Rewolucjach można zjeść w restauracji "Pod Jabłonką"?

Zupa pomidorowa - 5 zł
Placek po węgiersku - 15 zł
Placuszki pod jabłonką 3 szt. - 8 zł
Sznycel wiedeński z cielęciny z jajkiem sadzonym podany z ziemniakami - 28 zł
Mix grill z( fileta z kurczaka karczku i rumsztyku wołowego) podane z grillowaną cukinią i frytkami - 28 zł
Stek wołowy z Rostbefu podany z masełkiem czosnkowym ćwiartkami ziemniaków - 26 zł
Rumsztyk wołowy podany z masełkiem czosnkowym i frytkami - 22 zł

Restauracja Pod Jabłonką zaprasza Was wszystkich do wyjątkowego miejsca, przepełnionego naturą, ciepłem i zapachami domowych potraw. Jeżeli macie ochotę zjeść zdrowy i pyszny obiad, gdzie zaraz po Waszym zamówieniu kotlet wędruje na tłuczek i oberwie mu się parę razy zanim trafi na patelnię oraz taki, który przypomni kuchnie Waszych babć to koniecznie nas odwiedźcie. Chcemy aby nasza restauracja zawsze była przepełniona uśmiechami i zadowoleniem klientów dlatego wiele serca wkładamy w każdy szczegół codziennej pracy. Znakomite mięso z zaprzyjaźnionej masarni, świeżutkie warzywa. Macie ochotę zjeść danie wybitnie zdrowo i świeżo – odwiedźcie nas. W menu min. 3 zestawy obiadowe, które zmieniają się co drugi dzień. Gotujemy kuchnie polską najlepszą w mieście z rekomendowanym przez Panią Magdę Gessler – Schabem Karkowym ( ten kotlet potrafi zaskoczyć największych głodomorów ). Każde danie naszej kuchni tworzymy z codziennie selekcjonowanych produktów. Nie używamy żadnych dodatków czy „ulepszaczy” smaków. Robimy po prostu dobre i zdrowe jedzenie, które lubią dorośli i dzieci - tak restauracja, którą odwiedziła Magda Gessler z ekipą Kuchennych Rewolucji reklamuje się na Facebooku.

Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Kuchenne rewolucje: Restauracja "Do Syta" / "Pod Jabłonką", Łódź - opinie

- Byliśmy tam z rodziną. Spodziewaliśmy się czegoś więcej po udanej rewolucji. A tymczasem potrawy nieprzyprawione, karkówka żylasta i nie do pogryzienia - żadna rewelacja, raczej podrzędne jedzenie. No może kompot był smaczny - czytamy w jednym z komentarzy.

- Karkówka - ledwie poprawna. Fakt, bardzo duża, ale zupełnie niedoprawiona. Flaki - a tu był zupełny szok. Pierwszy raz jadłem flaki bez "flaków", ani jednej sztuki. Zamiast tego dużo rozwłóknionych kawałków mięsa (chyba wołowego). Cepeliny - jadłem je o godzinie 14, teraz jest 20 i nadal czuję w ustach ich smak, a raczej niesmak. Ciasto zupełnie niezgodne z cepelinami, prawie bez dodatku kartofli surowych, mięso wyjęte ze zupy, rozdrobnione i nieprzyprawione. Obrzydliwe! Kapusta - szarobura breja, oczywiście bez koperku o którym ciągle mówiła p. Gesslerowa. Mam nadzieję, że inne rewolucje są bardziej udane. Zdecydowanie nie polecam - komentuje pan Witold.

- Cepeliny nr 1! Obłędne! I zupka fasolowa - niebo w gębie! - Anna.

- Byłam z koleżanką, tym razem na Paderewskiego i jestem zachwycona! Cudny widok na tarasie, jedzonko pyszne i obsługa najsympatyczniejsza z jaką miałam się okazję spotkać od dawna, zaczynając od pana, który przyjmował zamówienie po panią kelnerkę. SUPER! Z uśmiechem, milo aż chce się do Was wracać! - Paulina.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska