Na warszawskim Ursynowie znajduje się gruzińska knajpka Gaumarjos. Jest to wybitnie rodzinne miejsce. Restaurację prowadzi Liana i David, na sali pomaga im ich syn, na kuchni zaś kuzynka. Małżeństwo wyjechało z Gruzji w poszukiwaniu lepszego życia. I chociaż oboje ukończyli szkoły artystyczne, w Polsce postanowili robić coś innego. Jednak, gdy się prowadzi własny interes, nie zawsze jest zabawa i są toasty. Dlatego Liana postanowiła poprosić o pomoc Magdę Gessler! Co wyszło z tej Rewolucji? Zobaczcie!
Kuchenne Rewolucje Gaumarjos w Warszawie [MENU, CENY, OPINIE]
Zupy:
- Lobio (zupa fasolowa) 15 zł
- Gupta (klopsiki w sosie pomidorowym) 15 zł
- Rybna 15 zł
- Charczo (z wołowiny) 16 zł
Przystawki:
- Roladki z bakłażana - 4 zł (szt)
- Roladka z grillowanej papryki - 4 zł (szt)
- Kulki Szpinakowe 4 zł (szt)
- Czebureki 15 zł (szt)
- chaczapuri 17 zł (szt)
Dania Główna:
- Chinkali 20 zł (4 szt)
- Tolma 25 zł
- Tolma paprykowa 25 zł
- Pielmieni 26 zł
- Lulakebab 35 zł
- Czanachi 38 zł
- Czaszuszuli 32 zł
Kuchenne Rewolucje Gaumarjos w Warszawie [MENU, CENY, OPINIE]
"Przepysznie! Skuszeni opiniami na fb i tym że trzymają poziom już od 4 lat po Rewolucjach pojechaliśmy. Chaczpuri z serem bardzo dobre, ciekawy smak, kupdari- też placek tylko z super doprawionym aromatycznym mięsem no i słynne chinkali sakiewki z rosołkiem i mięsem, pycha ciasto i nadzienie. Gruzińska lemoniada z butelki bardzo podobna smakiem do naszych tanich z marketów, słodka, szału nie było tylko ładna butelka. Myśleliśmy, że robią swoja na miejscu. Kelnerki bardzo mile i wszystko w tłumacza "na polski" na pewno tu wrócimy!" - Agnieszka
"Jedzenie pyszne, świeże i niedrogie. Od lat się wybierałam po obejrzeniu Kuchennych Rewolucji i się nie rozczarowałam! Byłam świadkiem jak kilkanaście osób nie mogło się dostać, bo tyle jest chętnych! To mówi samo za siebie. I nie podają cukru że stacji benzynowej tylko pakowany tak samo w papierowe saszetki. Nie widzę w tym nic złego. Wystrój adekwatny do menu i brudno nie było" - Ania
"Dziś miałam przyjemność gościć w restauracji. Dania, które zamówiliśmy, zachwyciły nas. Wszystko było przepyszne. Obsługa przemiła. Myślę, ze będziemy stałymi gośćmi." - Monika
"Miły kameralny lokal. Udało się wejść z marszu, bez rezerwacji. Chinkali i pielmieni smaczne choć lepsze jedliśmy w Carskiej w Legionowie. Zupka z pulpetami ok, ale jak dla nas za tłusta. Przystawki czyli roladki z papryki i bakłażana i kulka że szpinaku smaczne ale słabo doprawione. Wyszliśmy najedzeni, ale smaki nas nie porwały..." - Olga
Kuchenne Rewolucje Gaumarjos w Warszawie [MENU, CENY, OPINIE]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news