Bytów, „Młyn”. Kilka lat temu Mariusz namówił swoją żonę, Wiolettę na zakup starego zabytkowego Młyna, żeby otworzyć w nim restaurację. Chociaż Wioletta była przerażona zakupem ponad 200 letniego budynku, zgodziła się na pomysł męża. I tak w starannie wyremontowanym zabytku otworzyli wymarzoną restaurację. Jednak zamiast spodziewanego sukcesu pojawiły się problemy finansowe. Nieliczni goście nie zapewniali wystarczającego dochodu, a właściciel robił się coraz bardziej nerwowy. Jego wybuchowy charakter niestety nie poprawił renomy restauracji, a jedynym ratunkiem w tej sytuacji wydaje się być Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje Młyn Bytów [MENU, OPINIE, CENY]
Sałatki:
- SAŁATKA MŁYŃSKA 200g 15zł (fasola czerwona, kukurydza, ananas, sałata lodowa, orzechy włoskie,ser feta, czosnek, jogurt naturalny)
- SAŁATKA GYROS 200g 15zł (pierś z kurczaka, ogórek konserwowy, por, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup)
- SAŁATKA GRECKA 200g 15zł (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, ser feta, oliwki)
Dania z wieprzowiny:
- Kotlet schabowy + Bukiet surówek, ziemniaki opiekane 18 zł
- Golonka po bawarsku + Kapusta zasmarzana, musztarda, chrzan, pieczywo 26 zł
- Kotlet schabowy na kapuście zasmażanej 20 zł
- Placek po węgiersku 22 zł
Kuchenne Rewolucje Młyn Bytów [MENU, OPINIE, CENY]
Dania z drobiu:
1. Kotlet de' volaille 100g 19zł (bukiet surówek, ziemniaki opiekane
2. Rolada z kurczaka z pieczarkami 21zł (bukiet surówek,puree)
3.Pierś z kurczaka panierowana 16zł (zestaw surówek, ziemniaki opiekane)
4. Kawałki kurczaka na ostro 19,50 zł (zestaw surówek, frytki)
Zupy:
- Barszcz czerwony z pasztecikiem 250ml 6zł.
- Żurek 250 ml 6zł
- Rosół domowy 6 zł
- Pomidorowa z makaronem 6 zł
- Flaki wołowe 250 ml. 10 zł
Kuchenne Rewolucje Młyn Bytów [MENU, OPINIE, CENY]
-Mnie lokal bardzo się podoba, jest przytulniej niż wcześniej. Jasno i przestronnie. A przytłaczające drewno zniknęło pod obrusami -mówi pani Janina, klientka restauracji Młyn w Bytowie.
-Jedzenie nie jest może najtańsze, ale bardzo dobrze smakuje - dodaje mąż pani Janiny.- Z pewnością tu wrócimy. -zapowiada.
-Uwielbiam wyszukane potrawy, zwłaszcza z dziczyzny - mówi pan Ryszard, który biesiadował w restauracji Młyn po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler.
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news