Mariusz, właściciel „Pizzerii Kwadrans” w niewielkich Brzezinach, teoretycznie na pizzy powinien znać się jak mało kto, ponieważ już w szkole gastronomicznej praktyki odbywał właśnie w pizzerii. Potem w tym samym lokalu pracował przez trzy lata, aż wreszcie w Nowy Rok - jak sam przyznaje - na kacu doznał olśnienia, że powinien otworzyć własną działalność. Do tak spontanicznie podjętej decyzji udało mu się przekonać żonę Karolinę i razem z nią zaciągnął kredyt na otwarcie wymarzonej pizzerii.
Kuchenne Rewolucje Pizzerii Kwadrans (Zapiekane) w Brzezinach [CENY, OPINIE, MENU]
Rzeczywiście na sali o powierzchni 75 mkw. mieści się zaledwie kilka stolików i bufet. Ta część lokalu została niemal całkowicie odmieniona przez Magdę Gessler. Zniknęła czerwień ze ścian, krzesła o tym samym kolorze zastąpiły drewniane siedziska, a na ścianach zamiast obrazów pojawiły się lustra. Sporą modyfikację przeszło też menu restauracji. Co tydzień pojawiają się w nim nowe potrawy. Tylko 4 pozycje (według przepisów Magdy Gessler) pozostają niezmienne.
Kuchenne Rewolucje Pizzerii Kwadrans (Zapiekane) w Brzezinach [CENY, OPINIE, MENU]
Zapiekane - menu Magdy Gessler
W menu wymyślonym które wymyśliła Magda Gessler znalazły się zupa krem z pomidorów za 15 zł, czy pizza dwuwarstwowa z nadzieniem szpinakowym i serem długo dojrzewającym za 30 zł.
– Deser pani Magdy to pizza na słodko ze śmietanką, jabłkami, bananami i cukierkami krówkami. Kosztuje 15 zł – opowiada właściciel restauracji.
Kuchenne Rewolucje Pizzerii Kwadrans (Zapiekane) w Brzezinach [CENY, OPINIE, MENU]
- Krem z pomidorów z serem, który dostępny jest tylko w jednym sklepie w Łodzi, piętrową pizzę, zapiekankę z białą kiełbasą i na deser...pizza, tyle że na słodko - powiedział Damian Turski, kelner.
- Cienkie ciasto i ciekawy dobór składników - mówi pani Natalia, klientka lokalu. - Z pewnością tu wrócę...
Kuchenne Rewolucje Pizzerii Kwadrans (Zapiekane) w Brzezinach [CENY, OPINIE, MENU]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news