Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok [OPINIE, MENU, CENY, ONLINE]

mz
Stary kredens Sanok - jakie opinie o restauracji po Kuchennych rewolucjach mają goście?
Stary kredens Sanok - jakie opinie o restauracji po Kuchennych rewolucjach mają goście? Archiwum Polska Press
Restauracja "Stary kredens" w Sanoku przeszła "Kuchenne rewolucje" - jakie są teraz opinie gości? Co znalazło się w menu Magdy Gessler? Jakie są ceny w restauracji "Stary kredens"?

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok

Małżeństwo Maria i Piotr, właściciele restauracji "Stary kredens" w Sanoku nie radzili sobie z prowadzeniem lokalu. Restauracja przynosiła straty, więc właściciele poprosili o pomoc Magdę Gessler. Jak przebiegła rewolucja? Czy znana restauratorka pomogła "Staremu kredensowi"?

Zobacz odcinek w telewizji lub online na player.pl:

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok online

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok opinie

Jakie opinie o restauracji "Stary kredens" w Sanoku mają klienci? Czy warto odwiedzić "Stary kredens" po "Kuchennych rewolucjach". Prezentujemy wybrane opinie gości restauracji (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Bardzo dobre, uczciwe jedzenie. Spróbowaliśmy barszczu z kołdunami, kremu czosnkowego, golonki i gęsiny z ruskimi pierogami. Wszystko było dobre, bezpretensjonalne i świeże, mięso bardzo dobrej jakości. Golonka jak na pieczoną miała bardzo mięciutką skórę, a rolada z gęsi po prostu rozpływała się w ustach! Jeśli do czegoś miałabym się przyczepić to do buraczków, które moim zdaniem były trochę za mało doprawione. Gratuluję udanego miejsca, do którego z chęcią wrócimy - zachwala Magda.

- Stylowe miejsce, miła i szybka obsługa. Gołąbki ziemniaczane w sosie smaczne, ale cena zdecydowanie za wysoka (25 zł za 2 szt.) nie ukrywajmy, że główne składniki dania czyli kapusta i ziemniaki należą do jednych z najtańszych produktów, wiec skąd taka cena? Latające krewetki według przepisu pani Magdy Gessler pyszne, krewetki odpowiednio przyrządzone - świeże i chrupiące, sos równie pyszny, ale ilość i pozostała część sałatki zepsuły to danie. Na sałacie z marchewką (podejrzewam, że gotowy mix sałat) czego było najwięcej - czułam się jak królik jedząc taką ilość, były jedynie, jak na lekarstwo 4 krewetki, 4 połówki bladych pomidorów koktajlowych (jest lato - mamy sezon na pomidory!) i jedna czarna oliwka pokrojona w plasterki, 2-3 fasolki szparagowe a cena 21 zł myślę, że nie jest odpowiednią ceną za takie proporcje nawet jeśli jest to przepis znanej restauratorki! Zamówiona jagnięcina po bieszczadzku w sosie, z rodzynkami, z leniwymi kluskami i cynamon + warzywa - okazała się przepyszna, mięsko miękkie, rozplywajace sie w ustach, ciekawe połączenie słono-słodkich smaków, które uwielbiam. W takiej cenie (45 zł) oczywiście nie liczyłabym na większą porcję jagnięciny, która jest drogim mięsem, ale 4 kluski leniwe to trochę mało. No i czas na deser również według pani Magdy Gessler czyli grysikowe szaleństwo: kasza manna, kogel-mogel, sos owocowy i bita śmietana - pyszności. I tu nawet wrogowie mlecznych puddingów (po wspomnieniu szkolnych stołówek z dzieciństwa) zmienią swoje nastawienie! Również nie jestem fanką tego typu deserów, ale po tym "szaleństwie" jestem przekonana, że każdy kto spróbuje zmieni zdanie. Deser lekki, pyszny, rozpływający się w ustach. Cena bardzo przystępna, bo za jedyne 9 zl. Polecam. Podsumowując: pyszne jedzenie w wysokich cenach. Czy warto spróbować? - podsumowuje Monika.

- Byliśmy z mężem u państwa w restauracji kolejny raz i okazał się najgorszy. Kaczka , która zawsze była pyszna i wyśmienita okazała gumowa. Dodatkowo po przekrojeniu wypłynęła z niej krew. Porcja mega okrojona. Cztery kluski śląskie na talerzu i zamiast pysznej czerwonej kapusty puree z groszku bez smaku. Ja natomiast chciałam zamówić risotto na białym winie z kurkami - niestety okazało się, że danie zniknęło z menu na koszt penne ze szparagami. Po zamówieniu i skosztowaniu odstawiłam talerz na bok. Bez smaku, jakichkolwiek wyczuwalnych przypraw,jałowe. Obydwa dania wróciły na kuchnię. Proponuje państwu powrót do starego menu, porcji , które były podawane na początku i przede wszystkim smaku. Kiedyś był niezastąpiony i niepowtarzalny, w tej chwili niestety nie zachęca do ponowych odwiedzin - ocenia Agnieszka.

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok menu, ceny

Co znalazło się w menu restauracji "Stary kredens" w Sanoku po "Kuchennych rewolucjach"? Jakie danie wprowadziła do menu Magda Gessler? Jakie są ceny w lokalu? Prezentujemy wybrane pozycje z menu "Starego kredensu":

  • latające krewetki Magdy Gessler - 21 zł
  • gołąbki ziemniaczane - 27 zł
  • jagnięcina bieszczadzka - 45 zł
  • pierogi ruskie - 16 zł

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Źródło:
TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie