Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Utarte [ONLINE, OPINIE, MENU - 21.09.2017]

JJ
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler zajęła się restauracją Stare Mury w Chrzanowie.
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler zajęła się restauracją Stare Mury w Chrzanowie. Marzena Bugala-Azarko
Przed nami kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler zajęła się restauracją Stare Mury w Chrzanowie. Jak przebiegała rewolucja? Zobaczcie dziś o 21.30 w TVN.

Już dziś w TVN kolejny odcinek 16. sezonu Kuchennych Rewolucji. Początek o godzinie 21.30. Zaraz po zakończeniu odcinka można go obejrzeć w internecie na player.pl

Kuchenne Rewolucje Stare Mury/Utarte [MENU, OPINIE]

W niewielkim Chrzanowie mieści się restauracja „Stare Mury”. Restaurację założył kilka lat temu Jacek. Wcześniej prowadził własną dużą firmę zatrudniającą 850 osób, a ponieważ jego firma świadczyła usługi na rzecz restauracji, któregoś dnia doszedł do wniosku, że sam chciałby mieć restaurację, dlatego nieźle prosperującą firmę zamienił na „Stare mury” w Chrzanowie.

Magda Gessler odmieniła restaurację Stare Mury. Nowa nazwa lokalu to Utarte. Co znajdziemy w menu restauracji?

Kuchenne Rewolucje Utarte [MENU, OPINIE]

Dania główne

  • Stek z antrykotu z frytkami i kompozycja sałat - 35 zł
  • Cielęcina w sosie z borowików z puree ziemniaczanym i kompozycją sałat - 25 zł
  • Polędwica wieprzowa w ziołach z sosem borowikowym, kluskami śląskimi i kompozycja sałat 25 zł
  • „OLBRZYM”- schab panierowany z ziemniakami i kapustą zasmażaną 22 zł
  • Kotlet „DIABELSKI”- schab zapiekany z salami, pieczarkami, ostrą papryką i serem, podany z opiekanymi ziemniakami i kompozycją sałat 20 zł
  • Sznycel wołowo-wieprzowy z jajkiem sadzonym, ziemniakami i kompozycją sałat 20 zł
  • Filet drobiowy pieczony w sosie śmietanowym z frytkami i marchewką tartą z jabłkiem 18 zł
  • „ZBÓJ” - placek z tartych ziemniaków z sosem z mięsa wołowego 18 zł

Kuchenne Rewolucje Utarte [OPINIE]
- Obsługa do wymiany. Gdy zadzwoniłam chcąc zarezerwować stolik usłyszałam, że zgodnie z podpisaną umową z Magdą Gessler nie wolno przyjmować rezerwacji. Poszłam więc następnego dnia licząc na pusty stolik. Był jeden, na którym stała tabliczka z rezerwacją! Gdy zapytałam dlaczego nie przyjęto mojej rezerwacji kelnerka zabrała tabliczkę i odpowiedziała, że ta rezerwacja była zrobiona już pół roku temu! Zaskakujące biorąc pod uwagę, jakie to miejsce było wtedy. Podziw dla " błyskotliwej " odpowiedzi, szkoda, że to zmyślone na poczekaniu. Mogliśmy zająć ten stolik, a gdy przyszły osoby, dla których stolik był zarezerwowany po krótkiej rozmowie z kelnerką na zewnątrz, usiadły przy stoliku właśnie zwolnionym. - Marta

- Mówisz stare mury, myślisz kowbojska ostra. Fajna obsługa, dobre jedzenie, sprawny dowóz. Zasłużona czwórka, bo zdarzały się drobne wpadki, ale to nie zraziło do lokalu - Daniel.

- Byłem po Kuchennych Rewolucjach, jedzenie takie sobie, chciałem spróbować jeszcze raz, a że nie było miejsca w środku to poszedłem zamówić na ogródek, gdzie okazało się, że nie mogę zamówić dan z rewolucji, tylko pizze. Pytając Panią z obsługi dlaczego ja nie mogę zamówić dan z karty MG, a obok mnie przy stoliku inni ludzie kosztowali tych że dań, odpowiedziała "musieli przynieść sobie z konkurencji". Śmiech na sali, właściciele urządzają sobie prywatne - Dariusz.

- Jedzenie bardzo dobre, ale niestety obsługa bardzo słaba. Długo trzeba czekać i upominać się, że chce się złożyć zamówienie oraz o rachunek. Duży minus za to, że ludzie z zewnątrz cały czas przychodzą do toalety w restauracji, jest przez to spory ruch i nieprzyjemnie się je - Anna.

- Byłem po Kuchennych Rewolucjach, jedzenie takie sobie, chciałem spróbować jeszcze raz, a że nie było miejsca w środku to poszedłem zamówić na ogródek, gdzie okazało się, że nie mogę zamówić dan z rewolucji, tylko pizze. Pytając Panią z obsługi dlaczego ja nie mogę zamówić dan z karty MG, a obok mnie przy stoliku inni ludzie kosztowali tych że dań, odpowiedziała "musieli przynieść sobie z konkurencji". Śmiech na sali, właściciele urządzają sobie prywatne - Dariusz.

- Mówisz Stare Mury, myślisz kowbojska ostra. Fajna obsługa, dobre jedzenie, sprawny dowóz. Zasłużona czwórka, bo zdarzały się drobne wpadki, ale to nie zraziło do lokalu - Daniel.

- Byłam dzisiaj z mężem na obiedzie. Śledź z musem morelowym obłęd, schab rozpływał się w ustach a pierogi z całymi truskawkami uzupełniły całość. Zdecydowanie polecam. Po kuchennych rewolucjach zmiana na duży plus - Karolina.

- Zamówiliśmy pizzę w lokalu, na która czekaliśmy ponad 45 minut. Zamówiliśmy pizzę standardową - szynka, pieczarki, ser. Pieczarek prawie nie było, za to wszystko pływało w ogromnej warstwie sera, który miał chyba zamaskować brak pozostałych składników. Ohyda. Za takie "cudo" przyszło nam zapłacić 30 zł. Zdecydowanie nie polecam - Karolina

- Cóż jak było tak jest. Placek zatopiony w tłuszczu, możliwe, że zimnym. Niesmaczny. Niestety, obsługa nadal nieuprzejma możliwe, że zbyt duży ruch. No i polecam zatrudnić kogoś do sprzątania toalety. Swoją droga dobrze by było ja wyposażyć w automatykę. To nie czasy komuny. Czy tam była jakakolwiek rewolucja? Swoja droga to nazwa do niczego nie pasuje. Utarte - Tomasz.

- Mogę tę restauracje polecić z czystym sumieniem, począwszy od śledzika petardy skończywszy na gulaszu wieprzowym z czipsem warzywnym - polecam - Robert.

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska