Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane pieczarki faszerowane...
fot. Nadesłane/KGW Słońsko

Lato bez grilla? Niemożliwe! Przepisami na smaczne potrawy dzielą się panie z KGW w Słońsku (gm. Inowrocław). Zdjęcia

Grillowane pieczarki faszerowane

Składniki: duże pieczarki, czerwona papryka, suszone pomidory, żółty ser, czosnek, prażona cebula i mięso mielone (może być, ale nie musi).

Przygotowanie. Środek oczyszczonych pieczarek należy oprószyć solą i pieprzem. Przy pomocy patyczka do szaszłyków trzeba zrobić kilka dziurek od wewnątrz kapeluszy, aby podczas grillowania spłynęła tamtędy woda. Z kolei w misce mieszamy pokrojoną paprykę, przeciśnięty przez prasę czosnek, pocięte w kostkę pomidory, prażoną cebulkę i dobrze przyprawione mięso mielone. Tak przygotowanym farszem wypełniamy pieczarkowe kapelusze i posypujemy je startym żółtym serem. Pieczarki układamy na ruszcie rozgrzanego grilla na 15-25 minut. Podajemy posypane pietruszką i cebulką.

Zobacz również

Wypadki i kolizje na autostradzie A4. Kierowcy stoją w korkach. Co tam się dzieje?

Wypadki i kolizje na autostradzie A4. Kierowcy stoją w korkach. Co tam się dzieje?

Wyjątkowo udany weekend majowy w Muszynie. Turyści liczeni w tysiącach!

Wyjątkowo udany weekend majowy w Muszynie. Turyści liczeni w tysiącach!

Polecamy

Andrzej Duda: dziękuję strażakom za służbę ludziom i Rzeczypospolitej

Andrzej Duda: dziękuję strażakom za służbę ludziom i Rzeczypospolitej

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Liga Mistrzów siatkarzy: „Igła” typuje zwycięzcę finału w Antalyi

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki