Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najlepszy chleb robimy na kwasie

(dab)
Dlaczego ciasto na chleb wyrabia się na kwasie? Jak się wypieka znakomite pieczywo? Rąbka tajemnicy uchylił nam Piotr Rojek, właściciel piekarni w Kaławie pod Międzyrzeczem.

Pan Marian wstaje codziennie przed szóstą rano i jedzie z Bobowicka do sklepu U Rojka w Międzyrzeczu specjalnie po pieczywo, choć chleb i bułki może bez problemu kupić w rodzinnej wsi. - To 12 kilometrów w obie strony. Ale i tak się opłaca, bo tylko w tym sklepie mogę kupić tak pyszny chleb - mówi.

Pieczywo przywożone jest z piekarni z Kaławy. Jej właściciel Piotr Rojek sprzedaje codziennie prawie tysiąc bochenków chleba. Zdradził nam jego recepturę. Szczegóły w tygodniku "Głos Międzyrzecza i Skwierzyny", który od środy jest dostępny w kioskach i sklepach w powiecie międzyrzeckim.

Zobacz też: Internauci śmieją się z Bronisława Komorowskiego, który radzi jak przeżyć za 2 tys. zł (zdjęcia)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska