
Jabłka + Masło Orzechowe + Mleko Migdałowe
To świetne połączenie, ponieważ masło orzechowe nie tylko zapewnia niezłą ilość białka, ale także jabłka w połączeniu z płatkami owsianymi zapewnią mnóstwo błonnika na dobry początek dnia.
SKŁADNIKI:
1/4 szklanki chrupiącego, słodkiego jabłka, pokrojonego na małe kawałki
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyżki syropu klonowego
szczypta soli morskiej
Do małego rondelka dodać pokrojone jabłka, cynamon, syrop klonowy i sól, wymieszać i gotować pod przykryciem przez około 10 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie. Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i gotować jeszcze przez 2-3 minuty, cały czas mieszając, aby odparować część soków i stworzyć przyjemny syrop. Gdy większość płynu zniknie, wyłączyć ogień i odstawić na bok.
PŁATKI OWSIANE NAMACZANE PRZEZ NOC
1/3 szklanki niesłodzonego zwykłego mleka migdałowego (lub innego wybranego mleka)
1/2 łyżki nasion chia
1/4-1/2 łyżki syropu klonowego
1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1 łyżka kremowego niesolonego masła z orzechów nerkowca lub migdałów
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1/4 szklanki płatków owsianych

Białko waniliowe w proszku + mleko migdałowe + nasiona chia
Białko waniliowe może być pysznym dodatkiem do każdej kombinacji nocnej owsianki. Wystarczy wzbogacić je masłem orzechowym, jagodami i nasionami chia, aby dłużej czuć się sytym.