https://pomorska.pl
reklama

Niekończąca się kolejka po specjały regionalnej kuchni

Radosław Osiński
Organizatorzy festynu „Cuda wianki” mogą sobie powinszować sukcesu. Na plaży w Bysławiu kolejka do ruchańców z fjutem nie miała końca!

Chodzi rzecz jasna o drożdżowe racuszki z sokiem z buraka cukrowego o konsystencji syropu. Poza degustacją przewidziane były również warsztaty, zatem wiele osób nauczyło się. jak pyszne ruchańce można przygotowywać w swoich domach. I nie były to jedyne kulinarne warsztaty. Wydarzenie to odbyło się w ramach projektu “PLAŻA - przyszłość, ludzie, animacja, życie, atmosfera” realizowanego w ramach programu Lokalne Partnerstwa PAFW. Współorganizatorem festynu o magicznej nazwie „Cuda wianki” i „Ruchańce z fjutem” byli Małgorzata i Grzegorz Oparkowie, którzy działają na rzecz fundacji „Cuda wianki” oraz „Warsztatowni Matyldowej”.

Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 1

Wybory 2025. Zwycięstwo Nawrockiego, wysoka frekwencja

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Kryształy PRL w cenie złota. Tyle kosztują w 2025 roku popularne misy i wazony

Skrzydłokwiat po tym zakwitnie bujnie i wystrzeli mnóstwem nowych, młodych liści

Skrzydłokwiat po tym zakwitnie bujnie i wystrzeli mnóstwem nowych, młodych liści

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska