Organizatorzy festynu „Cuda wianki” mogą sobie powinszować sukcesu. Na plaży w Bysławiu kolejka do ruchańców z fjutem nie miała końca!
Chodzi rzecz jasna o drożdżowe racuszki z sokiem z buraka cukrowego o konsystencji syropu. Poza degustacją przewidziane były również warsztaty, zatem wiele osób nauczyło się. jak pyszne ruchańce można przygotowywać w swoich domach. I nie były to jedyne kulinarne warsztaty. Wydarzenie to odbyło się w ramach projektu “PLAŻA - przyszłość, ludzie, animacja, życie, atmosfera” realizowanego w ramach programu Lokalne Partnerstwa PAFW. Współorganizatorem festynu o magicznej nazwie „Cuda wianki” i „Ruchańce z fjutem” byli Małgorzata i Grzegorz Oparkowie, którzy działają na rzecz fundacji „Cuda wianki” oraz „Warsztatowni Matyldowej”.
Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 1
Wideo
Świat żegna Franciszka. Tłumy wiernych na Placu św. Piotra